INDEX  KENNELN  TIKAR  HANAR  VALPAR  KULLAR  BILDER  PROV  UTSTÄLLNING  MINNE

Kenneln
   

Kenneln... jag fick mitt kennelnamn 2004 då  jag planerade att ta en kull på min labbe tik ,och därefter spara en tik att gå vidare på. För att göra en lång historia kort.......Jag växte upp med hundar runt om mig, våran granne i trappuppgången hade pudlar när jag var liten. När vi sedan flyttade till hus så hade grannarna en Schäfertik Simona, som jag älskade att eka och gosa med. Dom skaffade en till och jag var hos hundarna varje dag och så ofta jag kunde. En annan granne hade en blandras tik som vi barn fick gå ut och rasta,( hon rastade sig själv lika gärna annars). När jag var i tonåren började jag jobba på ett hunddagis, där lärde jag mig mycket om hundlivet....när jag var 17 så skaffade jag min egen hund....

Frida var min första hund. Jag började med henne som sällskap, men kom på att det var roligt att jobba med henne. Vi började med lydnad då vi gick ett flertal lydnadskurser, sen började vi tävla med varierande resultat. Även agility, jag var ganska aktiv inom hundungdom, och åkte ut och visade upp agility tillsammans med likasinnade. Det var en rolig tid! Jag har lärt mig otroligt mycket med åren. Idag hade jag inte gjort på samma sätt. Frida led av cancer dom sista 5 åren
utan ha ont av det. Hon blev 14 år, och hon blev en underbar hund som jag fortfarande älskar med en del av mitt hjärta!

Sara kom in i våra liv när Frida var ca7 år. Henne skaffade jag med tanke på att tävla spår och lydnad. Vi tävlade med jättebra resultat!! Jag är stolt över henne. Tyvärr blev hon sjuk så vi fick ta ett sabbats år. Vi var tillbaka, men då slog immunförsvaret bakut hon rasade ihop sista tävlingen hon orkade inte träna och tävla längre, det tog för mycket på kroppen, och hon blev pensionär på heltid. Vid 3år ålder! tyvärr blev hon sämre med åren och hon var jätte sjuk så jag fick 3 veckor att bestämma mig om vad jag skulle göra, jag valde avlivning då hon inte hade den livskvalitet en hund borde ha, och hon skulle inte kunna få ett drägligt liv, som en vanlig hund. det var bara så att samma dag blev Frida jätte sjuk så den dagen minns jag alltför väl! Sara var en helt underbar tjej hon med som alltid finns i mitt hjärta som är väldigt saknad och älskad.

Så börjar jag om från början...nu med nystartad kennel. Jag har som mål att avla på meriterade föräldrar, för att veta att dom duger mentalt, och även att exteriören finns med. Det skall se ut som an labbe och fungera mentalt som en labbe, därför vill jag och har som mål att mina valp köpare ställer upp och höft och arm bågs röntgar, samt ställer upp på en mentaltest som brukshundsklubben och rasklubben har lagt fram, för att främst uppfödare men även ägare skall veta vad dom har i snöret. Samt att jag vill inte bara lämna i väg min lilla valp jag vill ha fortsatt kontakt genom livet någon gång då och då så jag vet vad det blir av dom små liven. Jag har som mål att även ha en valp träff. Jag vill försöka finnas tillhands för mina valp köpare så gott jag kan. Givetvis bor alla mina hundar inne (I Soffan) Jag miljötränar valparna inomhus/utomhus och utsätter dom för det dagliga livet med andra hundar, skrammel i köket gräsklipparen (på sommaren) fyrhjulingar cross bil traktor osv....här är alltid något ljud o rörelse. kollar deras apporteringsförmåga innan dom lämnar kenneln.

2021-07-16

jag tog jägarexamen för x antal år sen jagar klövvilt samt fågel. mina hundar har jag som apportörer på fågel främst and samt gås. vi går eftersök på klövvilt vi rycker in där vi behövs dygnet runt. det började med att jag gick om enbart apportör förare på jakter tog sedan examen för att kunna jaga själv. mina hundar älskar jakten!

då jag inte tycker om gå på prov längre då jaktproven inte är som förr tyvärr är inte alla meriterade på papper. svårt att komma med pga lottningsregler osv. vi tränar och jagar för vi tycker det är det roligaste som finns!